LUFTKUDDAR MED HÖGRE HÅLLBARHET

Nyheter från 02.01.2024

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. Luftkuddar med högre hållbarhet

Den nya filmen för AIRmove² luftkuddesystem från Storopack består till 50 procent av återvunnet material

Storopack utökar sin filmportfölj för AIRmove² luftkuddesystem med ett mer hållbart alternativ: AIRmove² 50% Recycled film består till 50 procent av återvunnet material och är lämplig för produktion av luftkuddar av typen Void S. Filmen kräver färre resurser i sin livscykel och kan återvinnas helt. Med luftkuddar på 200 x 120 mm kan tomrum fyllas ut optimalt och fraktgodset är perfekt skyddat i kartongen. AIRmove² luftkuddesystem lämpar sig särskilt för tillverkare av el- och hushållsapparater eller e-handelsleverantörer som vill att deras varor är perfekt skyddade i kartongen.

Minskar koldioxidutsläppen med 30 procent
Vid utvecklingen av AIRmove² 50% Recycled film fokuserade skyddsförpackningsspecialisten Storopack på resursbesparande filmproduktion. Resultatet: Filmen genererar 30 procent mindre CO2 under produktionen jämfört med den vanliga AIRmove²-filmen. Den kräver också omkring 40 procent mindre vatten och omkring 39 procent mindre fossila resurser. Materialtjockleken har reducerats till 20 my vilket ger samma kvalitetsprestanda med minskad miljöpåverkan. Denna nya version av AIRmove²-filmen kombinerar två önskemål när det gäller hållbarhet, nämligen mindre material i kartongen och ökad andel återvunnet innehåll. Företag drar också nytta av en längre rullängd, en rulle rymmer omkring 435 m film.

Högpresterande luftkuddesystem
Luftkuddesystemet AIRmove² är den optimala lösningen för produktion av luftkuddar för upp till 500 kartonger om dagen. Produktionskapaciteten är cirka tio meter film per minut. Den särskilt kompakta och lätta maskinen kan enkelt integreras i befintliga förpackningsprocesser och kan användas som bordsmodell eller monteras på väggen. Luftkuddarna tillverkas bekvämt och ergonomiskt med hjälp av en manuell tryckknapp eller fotpedal.
 

Eine kompakte graue Maschine befüllt Luftpolsterfolie mit Luft

AIRmove²

Perfekt för mindre och medelstora förpackningsbehov.

Läs mer