NY RecyClass-CERTIFIERING BEKRÄFTAR ANVÄNDNINGEN AV 100 % ÅTERVUNNET MATERIAL I AIRplus® 100% Recycled

Nyheter från september 2023

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. RecyClass

RecyClass-certifieringen bekräftar användningen av 100 % återvunnet material i AIRplus® 100% Recycled-filmer från Storopack

Metzingen, september 2023. Luftkuddarna AIRplus® 100% Recycled är nu RecyClass-certifierade. Certifieringen bekräftar användningen av 100 % återvunnen plast i hela produktserien AIRplus® 100% Recycled. Vi är därmed en av de första tillverkarna att uppnå denna höga standard på marknaden. Certifieringen är erkänd i hela Europa för alla EPR-system (”Extended Producer Responsibility”). Med AIRplus® 100% Recycled luftkuddar stöder vi den cirkulära ekonomin fullt ut, följer EU:s regler för plast och hjälper till att undvika negativa effekter av plastavfall på miljön. Filmen erbjuder samma utmärkta skyddsegenskaper som konventionella luftkuddar tillverkade av primära råmaterial. Det gör den idealisk för företag som fokuserar på både högkvalitativa skyddsförpackningar för sina egna produkter och på hållbarhet.

RecyClass certifierar Storopacks värdekedja
Hela värdekedjan granskas av RecyClass-organisationen innan den certifieras. Certifieringen visar att de material som används under hela processen från råvara till produktion och försäljning av de slutliga luftkuddarna består till 100 % av återvunnen plast. Detta ökar transparensen och kundernas förtroende för AIRplus® 100% Recycled film.
Jämfört med film utan återvunnet innehåll minskas utsläppen av växthusgaser med 30 procent och vattenförbrukningen med 57 procent under hela livscykeln. AIRplus® 100% Recycled kan dessutom återvinnas flera gånger och bör föras tillbaka till återvinningscykeln efter användning.