"All Together Global Cleanup" Logo

ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP

Nyheter 11.09.2020

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. Nyheter 2020
  4. ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP

STOROPACK DELTAR I WORLD CLEANUP DAY OCH KAMPANJEN ”ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP” FRÅN ALLIANCE TO END PLASTIC WASTE

World Cleanup Day infaller den 19 september 2020. Denna dag innebär startskottet för kampanjen ”ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP” från Alliance to End Plastic Waste. Storopack har involverat sig i detta globala initiativ, som syftar till att få bort plastavfall från vår miljö, sedan 2019. Mellan den 19 september och den 4 oktober 2020 kommer Storopack att stärka sitt engagemang i World Cleanup Day tillsammans med medlemmar och företag runtom i världen som också deltar i kampanjen All Together Global Cleanup. På World Cleanup Day och under de tre efterföljande veckorna kommer de anställda på alliansens medlemsföretag och andra företag samt övriga partners och privatpersoner från hela världen att städa upp i sin omedelbara omgivning som led i kampanjen för att avlägsna till och med det allra minsta skräpet från naturen.

Alla kan delta i kampanjen ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP – under förutsättning att reglerna för social distansering beaktas – och samla upp och bortskaffa skräp under sin fritid. Delta du med!

Mer information om Alliance to End Plastic Waste och kampanjen ALL_TOGETHER GLOBAL CLEANUP finns på www.alltogethercleanup.com.


Städinitiativ är en av de fyra strategiska pelare som Alliance to End Plastic Waste bygger på, eftersom dessa specifika åtgärder ökar medvetenheten och för samman människor.  Alliance to End Plastic Waste – en ideell, icke-statlig allians av både statliga och icke-statliga organisationer på området för miljömässig och ekonomisk utveckling samt andra föreningar runt om i världen – arbetar för att främja lösningar som effektivt bekämpar de miljöföroreningar som orsakas av plastavfall. Genom olika program och samarbeten fokuserar alliansen på fyra huvudområden, nämligen infrastruktur, innovation, utbildning/engagemang samt städning.

Storopack har redan erfarenhet av städinitiativ. Företaget har varit delaktigt i programmet Big Blue Ocean Cleanup sedan 2018 och är exklusiv sponsor av organisationens insatser för rengöring av kuster. Bland annat deltar företagets anställda frivilligt i initiativ för rengöring av stränder i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Benelux där syftet är att få bort mikroplast och små plastbitar från stränderna.

"All Together Global Cleanup" Logo