Ein Karton mit Produkten und weißen Papierpolsterbögen

NATURLIGT FÖRPACKNINGSMATERIAL FÖR PERFEKT SKYDD

Press meddelande 11.01.2022

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. Naturligt förpackningsmaterial för perfekt skydd

NYA PAPERbubble® PAPPERSARK FRÅN STOROPACK ÄR ETT INNOVATIVT OCH HÅLLBART ALTERNATIV TILL TRADITIONELL LUFTBUBBELFILM

Metzingen, januari 2022. Skyddsförpackningsspecialisten Storopack lanserar nu pappersarken PAPERbubble® som ett innovativt och miljövänligt alternativ till traditionell luftbubbelfilm. Till sin PAPERbubble®-produkt använder Storopack papper i kombination med luft. De nya PAPERbubble®-arken erbjuder samma enastående, robusta och långvariga skyddsegenskaper som konventionella luftbubbelprodukter. Eftersom arken kan återvinnas till 100 % och är tillverkade av förnybara råvaror bidrar de till att minska användningen av primära råvaror och fossila resurser, vilket gör dem till en idealiska lösning för företag som värdesätter både högkvalitativa skyddsförpackningar och hållbarhet. – Bra produktdesign är en väsentlig faktor i den cirkulära ekonomin. Storopack tillämpar ekodesignprinciper för att göra förpackningarna mer hållbara. Vårt mål är att undvika överskottsförpackningar med onödig resursanvändning, förklarar Paul Deis, PAPER Product Manager på Storopack.

Innovativ och användarvänlig design 
Tack vare det nya formatet är PAPERbubble® pappersark särskilt lämpliga för frakt av känsliga och små produkter som kosmetika och elektroniska komponenter samt varor inom näthandel rent generellt. De förtillverkade pappersarken är enkla att använda tack vare perforering i mitten och erbjuder flexibilitet för optimalt skydd av fraktgodset. Detta gör det möjligt för packpersonalen att välja rätt mängd förpackning och därmed minska avfallet. Pappret utgör en enkel lösning för inlindning och vaddering av förpackade varor samt utfyllnad av tomrum i kartongen. PAPERbubble® finns i en specialdesignad låda med 300 ark. Lådan som utvecklats för PAPERbubble® möjliggör enkel och ergonomisk uttagning av papperskuddarna direkt vid förpackningsstationen. PAPERbubble® kräver inget maskinsystem, vilket innebär att lösningen kan integreras optimalt i den befintliga distributionslinjen med minimal investering. 

Med pappersarken kan Storopacks kunder inte bara på ett tillförlitligt sätt skydda sina produkter, utan också visa upp dem i ett format som är mycket elegant, imponerande och unikt. PAPERbubble® pappersark ger slutkunderna en positiv och hållbar upplevelse i samband med uppackning.

 

René Jochum
Communication Consultants GmbH
Breitwiesenstr. 17
D-70565 Stuttgart
T +49 711 97893-35

storopack@cc-stuttgart.de