Drei aufeinandergestapelte Tageszeitungen

STOROPACK EXPANDERAR MED AUTOMATISERADE FÖRPACKNINGSLÖSNINGAR

Press meddelande 14.12.2021

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. Storopack expanderar med automatiserade förpackningslösningar

SKYDDSFÖRPACKNINGSSPECIALISTEN STOROPACK UNDERTECKNAR AVTAL OM FÖRVÄRV AV MAJORITETEN AV AKTIERNA I SAMARBETSPARTNERN OPITZ

Metzingen, december 2021. Den 27 oktober i år undertecknade emballage specialisten Storopack ett avtal om förvärv av 74,9 procent av aktierna i OPITZ Packaging Systems GmbH (nedan kallad OPITZ). OPITZ, med huvudkontor i Düderode i tyska förbundslandet Niedersachsen, och Storopack inledde ett samarbete i januari 2019 i syfte att utveckla automatiserade och effektivisera processer inom förpackningslogistik. 

OPITZ har många års erfarenhet av anpassad maskinteknik och är specialiserat på tillverkning av toppmoderna automationslösningar för förpackningssystem. OPITZ know-how inom automatisering av förpackningsprocesser kompletterar optimalt Storopacks erfarenhet och expertis inom området skyddsförpackningslösningar. Tillsammans omfattar de två företagens produktportföljer alla aspekter av automatisering av förpackningsprocesser.

Hela tjänsteutbudet från OPITZ kommer nu att vara tillgängligt för Storopacks kunder. – Denna investering är ett stort steg när det gäller att öka produktiviteten i våra kunders processer för skyddsförpackningar, förklarar Hermann Reichenecker, styrelseordförande för Storopack. I synnerhet omfattar OPITZ portfölj lådresare riktare, volymreducerare, kartongförseglare med papper och självhäftande tejp, pallastare och system för automatisering av hela förpackningsprocessen. Lösningar med robotar för precis placering av Storopacks kärnprodukter såsom AIRplus® luftkuddar och PAPERplus® papperskuddar håller för närvarande på att tas fram. – Redan under samarbetet stod det klart för oss att de båda företagen delar samma värderingar i många frågor och har en gemensam förståelse för höga kvalitetsstandarder och starkt kundfokus. Det utgör en idealisk grund för den fortsatta utvecklingen, tillägger Hermann Reichenecker.

Företaget behåller namnet OPITZ Packaging Systems GmbH och Opitz-familjen blir kvar ombord med ett aktieinnehav på 25,1 procent. Som enda VD kommer Günther Opitz och hans son Tim Opitz att fortsätta att stå vid rodret för familjeföretagets affärsverksamhet. För att möta den kraftiga ökningen av efterfrågan på produkter och lösningar från OPITZ finns också planer på att bygga en ny anläggning i Northeim, inte långt från Düderode.