Eine graue Schaumpolstermaschine mit zwei Fässern

SNABBT OCH FLEXIBELT

Press meddelande 09.11.2021

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. Snabbt och flexibelt

DET NYA SKUMFÖRPACKNINGSSYSTEMET FOAMplus® BAG PACKER³ FRÅN STOROPACK IMPONERAR MED HELELEKTRISK DRIFT OCH FLEXIBEL PRODUKTION AV SKUMPÅSAR

Metzingen, november 2021. Storopack lanserar FOAMplus® Bag Packer³, den tredje generationen av det beprövade  foam-in-bag-systemet. Nya funktioner och en rad förbättringar gör Bag Packer³ till det mest kraftfulla och mångsidiga skumförpackningssystemet som erbjuds av Storopack: helelektrisk drift med mycket snabbare processer, avancerad filmtätningsteknik, uppkopplingsalternativ och möjlighet att tillverka skumförpackningsrör är bara några exempel. De skumpåsar som produceras ger perfekt skydd för små föremål som keramik samt skrymmande varor som möbler. FOAMplus® Bag Packer³ finns nu i Europa, Sydamerika och Asien.  

Flexibel allroundmaskin
Skumförpackningssystem är en enastående lösning, särskilt när det gäller maximal flexibilitet i förpackningar. FOAMplus® Bag Packer³ kan tillverka skräddarsydda skumpåsar för många olika tillämpningar. Systemet kan bearbeta filmer med en bredd på 47 och 60 centimeter så att man kan välja optimal storlek baserat på måtten på den produkt som ska förpackas. Den skumförpackning som produceras med FOAMplus® Bag Packer³ anpassar sig till konturerna hos det förpackade föremålet och härdar därefter så att innehållet i kartongen fixeras. En ny, optimerad filmtätningsteknik bidrar till att förlänga livslängden för tätningssystemet. FOAMplus® Bag Packer³ kan dessutom erbjuda ännu snabbare processer: med 24 påsar per minut (längd 30 cm, fyllning 50 %) är systemet marknadens snabbaste foam-in-bag-maskin.

Ytterligare en fördel är maskinens helelektriska drift. Eftersom FOAMplus® Bag Packer³ inte kräver tryckluft eller hydraulik kan den integreras i förpackningsprocessen utan begränsningar. Systemet är särskilt lättanvänt. En display på 10 tum gör att man kan justera påsens storlek och fyllningsvolym, programmera påssekvenser och lagra definierade förpackningsstorlekar i systemet med hjälp av streckkoder.

René Jochum
Communication Consultants GmbH
Breitwiesenstr. 17
D-70565 Stuttgart
T +49 711 97893-35

storopack@cc-stuttgart.de