Storopack inleder pilotprojekt med Kärcher

Pressmeddelande från november 2023

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. RENATURE 3D pilotprojekt Kärcher

För första gången ersätter Kärcher en befintlig EPS-förpackning med RENATURE® 3D – den nya hållbara lösningen från Storopack.

Metzingen, november 2023. Det gemensamma pilotprojektet mellan Storopack och Kärcher går ut på att för första gången ersätta EPS-förpackningar med den nya hållbara lösningen RENATURE® 3D från Storopack. Produkten som ska förpackas är ångtvätten SC3 från Kärcher. Detta steg innebär en utökning av hållbarhetsstrategierna på båda företagen. RENATURE® 3D är en skräddarsydd skyddsförpackning som huvudsakligen består av växtstärkelse. Den är certifierad av TÜV i Österrike och kan komposteras i hemmet och trädgården. Beroende på förpackningens utformning kan användning av detta biomaterial resultera till en minskning av CO2-utsläppen på upp till 50 procent. Ytterligare en fördel ur hållbarhetssynpunkt är att den stärkelse som används för produktion är en biprodukt från livsmedelsindustrin som annars skulle bortskaffas. RENATURE® 3D har samma skyddsegenskaper som EPS, så produkterna är perfekt skyddade i kartongen. Konsumenterna kan återanvända delarna flera gånger, till exempel för att skicka sina egna varor. Med en sax och lite vatten kan den befintliga förpackningen omvandlas till exempelvis nya geometriska former och användas som skyddsförpackning för andra föremål.

Storopack fäster stor vikt vid att bevara resurser och arbetar kontinuerligt på att göra sin verksamhet ännu mer hållbar. Mot denna bakgrund strävar företaget efter att minst 50 procent av de egna skyddsförpackningarna ska tillverkas av återvunnet eller förnybart råmaterial fram till 2025.

Skräddarsydd för fraktgods

RENATURE® 3D lämpar sig som skräddarsydd förpackningslösning för alla försäljningsmarknader, från små batcher till massproduktion. Till skillnad från tillverkningen av formdelar i EPS behövs inga verktyg. RENATURE® 3D kan användas på ett extremt kompakt sätt, därför krävs inga nya kartongstorlekar. Skyddsförpackningen säkerställer optimalt skydd av varorna i kartongen: formdelarna säkrar de varor som ska fraktas och håller dem på plats. Tack vare sin speciella, flexibla cellstruktur absorberar materialet stötar och erbjuder därmed optimalt skydd mot skador under transport. Skyddsförpackningsspecialisten Storopack erbjuder rådgivning och support till tillverkare och e-handelsföretag i fråga om alla aspekter av den skräddarsydda skyddsförpackningslösningen RENATURE® 3D.