Ein Karton mit einem Bauteil und Papierpolstern aus aufgerollten Papierpolstersträngen

SKYDD AV TUNGA VAROR

Press meddelande 13.02.2020

  1. Press
  2. Press meddelande
  3. Skydd av tunga varor

ROBUSTA RULLAR AV FYLLNADSPAPPER TILLVERKADE MED DET NYA SYSTEMET PAPERplus® COILER² FRÅN STOROPACK ÄR DEN IDEALA LÖSNINGEN FÖR TUNGA VAROR SOM VÄGER UPP TILL 500 KG.

Metzingen, februari 2020. Tillverkare och leverantörer som levererar stora, tunga och ömtåliga produkter kan nu dra nytta av det flexibla PAPERplus® Coiler²-systemet från Storopack. Maskinen bearbetar de papperskuddar som förformas av maskinerna PAPERplus® Classic, PAPERplus® Crossover eller PAPERplus® Track – och omvandlar dem till robusta rullar av fyllnadspapper. Resultatet är en produkt som tillförlitligt skyddar varor som väger mellan 30 och 500 kg.

De robusta rullarna av fyllnadspapper är optimala för skydd av tunga produkter såsom mekaniska och elektroniska delar. Beroende på storleken på de varor som ska transporteras kan upp till 200 kartonger per dag förpackas med rullar av fyllnadspapper med hjälp av PAPERplus® Coiler².

Flexibelt anpassningsbart fyllnadspapper
Rullarna av fyllnadspapper kan skräddarsys exakt till produkterna i fråga. Rullens diameter kan till exempel ställas in på mellan 20 och 50 cm. Användare kan även välja mellan olika grader av fasthet och ange om de vill ha kompakta eller lösare rullar. Detta garanterar en optimal användning av förpackningsmaterialet. Pappersrullarna produceras med ett knapptryck allt efter behov. Systemet kan också ställas in så att det automatiskt producerar nya rullar så fort den senaste rullen tagits ut ur maskinen. Det går även att förproducera rullar med hjälp av en uppsamlingsbehållare. Här ger de automatiskt anbringade klisterprickarna säkert fäste och möjliggör enkel hantering av den färdiga rullen. Rullarna kan användas på olika sätt – för stötdämpning, utfyllnad eller fixering – för att erbjuda optimalt skydd av transportgodset. PAPERplus® Coiler² bearbetar fyllnadspappret i hög hastighet och arbetar synkroniserat med de uppströms placerade maskinerna PAPERplus® Classic, PAPERplus® Crossover och PAPERplus® Track.