NOMINERINGAR TILL ALL4PACK-PRISET 2022

Nyheter från november 2022

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. NOMINERINGAR TILL ALL4PACK-PRISET 2022

Två produkter från Storopack nominerade till ALL4PACK Award 2022.

Metzingen, november 2022. Med två nomineringar till ALL4PACK-priset i kategorierna service och logistik visar specialisten på skyddsförpackningar än en gång sin expertis inom dessa områden och går till final med sina innovativa produkter AIRplus® Bio Home Compostable och RENATURE® Thermo. 

AIRplus® Bio Home Compostable
Den certifierade filmen AIRplus® Bio Home Compostable kan slängas i hemkomposten i trädgården där den bryts ner helt av mikroorganismer, vilket bidrar till att den naturliga cykeln sluts. Eftersom AIRplus® Bio Home Compostable är en bioplast lämnas inget plastmaterial eller andra giftiga material kvar. I många länder och regioner kan filmen även slängas bland organiskt avfall. Slutanvändare kan se alternativ för avfallshantering med hjälp av en tryckt QR-kod. Luftkuddar tillverkade av denna innovativa ekologiska film har enastående förpackningsegenskaper och erbjuder tillförlitligt skydd av lätta fraktvaror.

Hållbar isolering med RENATURE® Thermo
Med sitt isolerande fyllnadsmaterial tillverkat främst av växtbaserad stärkelse är den innovativa förpackningslösningen RENATURE® Thermo ett fuktbeständigt fyllnadspapper som erbjuder hållbar temperaturkontroll. Tack vare sina isolerande egenskaper kan RENATURE® Thermo hålla temperaturen i kartongen konstant inom en mängd olika områden, vilket gör den till den perfekta lösningen för transport av livsmedel, läkemedel och andra temperaturkontrollerade förpackningar. Pappret och stärkelsen består främst av förnybara råvaror och kan därför enkelt återvinnas och komposteras. Efter användning kan konsumenterna separera de två komponenterna och kassera dem som återvinningsbart papper, i hemkomposten eller som organiskt avfall.