Ein Karton mit einem Bilderrahmen und Luftpolstern

FLEXIBEL INSLAGNING OCH OPTIMALT SKYDD

Nyheter 30.05.2017

  1. Företag
  2. Nyheter
  3. Nyheter 2017
  4. Flexibel inslagning och optimalt skydd

NYA STOROPACK AIRPLUS® WRAP FOLIE SOM PLATSBESPARANDE ERSÄTTNING FÖR TRADITIONELL BUBBELPLAST

Storopack, specialisten på skyddsförpackningar, lanserar nu AIRplus® Wrap Folie, en platsbesparande ersättning för traditionell bubbelplast. AIRplus® Wrap Folie är tack vare ett innovativt format särskilt lämplig för att linda in känsliga produkter: Tack vare den flexibla, vågformade strukturen kan folien lindas väldigt nära varan som ska förpackas. På så sätt skyddas bräckliga och känsliga produkter av olika storlekar ännu bättre mot stötar, repor och skador. Ett extra plus är att produktionen sker ”on-demand”, eftersom förpackaren tillverkar luftkuddarna direkt vid förpackningsstationen. Det är en fördel jämfört med bubbelplast som blåsts upp på förhand, levereras på stora rullar, kräver stort lagringsutrymme och måste transporteras till förpackningsstationen.

AIRplus® Wrap Folie kan produceras med de kompakta Storopack-maskinsystemen AIRplus® Mini och AIRplus® GTI och kan erhållas i två format: 400 x 175 millimeter (Wrap Folie 19d) och 710 x 175 millimeter (Wrap Folie 36d). Folien är särskilt lämplig för ej färdigförpackade och bräckliga produkter. Det krävs bara några få handgrepp för att linda in varan som ska förpackas.

Lägre process- och lagerhållningskostnader
”Målet med att utveckla AIRplus® Wrap Folie var att varan som ska förpackas skulle kunna lindas ännu närmare för att förbättra skyddet av produkten. Tack vare den särskilda vågformiga strukturen har vi lyckats med detta. Folien är ett smart alternativ för både återförsäljare och producenter som använder stora rullar med på förhand upplåst bubbelplast”, säger Michael Spicker, produktchef AIR på Storopack. ”Genom att luftkuddarna kan produceras efter behov på förpackningsstationen sänker man process- och lagerhållningskostnaderna.” AIRplus® Wrap Folie blir därmed ett nytillskott i den befintliga AIRplus®-produktportföljen tillsammans med folierna Void för stora luftkuddar för att fylla ut tomrum, Cushion med små luftkammare för fixering och stötdämpning och Bubble med runda luftkammare för att linda in varor: Alla folierna kan produceras direkt på förpackningsstationen och kan integreras i alla förpackningsprocesser.